Globedia.com

×
×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

¿Quieres recibir una notificación por email cada vez que V3rtice escriba una noticia?

El coliving, el model a l’alça que espera facturar 550.000 M€ en 10 anys

15/03/2023 05:29 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

Actualment, representa una oportunitat de negoci de més de 64.000 milions d’euros només a Europa. Es tracta d’un negoci que aporta una rendibilitat del 5% al 8% a Espanya, un 40% per sobre de l’arrendament tradicional

Amb el pas del temps, la societat ha canviat la seva manera de viure i de treballar. L’adaptació a un nou ritme de vida, juntament amb la dificultat per accedir a un habitatge, ha generat l'arribada de noves solucions immobiliàries, com és el cas del ‘coliving’. Es tracta d’un model d’habitatge compartit, que ja s’ha consolidat en les principals ciutats europees. Les facilitats que se’ls ofereixen als colivers, al costat de les sinergies que es creen amb el model cotreball, converteix al coliving en un model molt atractiu per a joves emprenedors que busquen un nou model de vida.

En aquests moments es calcula que el model de coliving representarà una oportunitat de negoci de lloguer de més de 64.000 milions d'euros en 2026, solament a Europa, afirmen fonts d’Aticco. A més, es tracta d'un sector en auge, ja que segons un estudi realitzat per Cushman & Wakefield s'espera que facturi 550.000 milions d'euros en els pròxims 10 anys. L'any passat els coliving d’Aticco van tenir una ocupació del 98%. Això es deu a la facilitat que proporciona aquest habitatge a l'hora de llogar un pis, gràcies a la flexibilitat i adaptabilitat a les circumstàncies personals de cadascun.

A Espanya, el coliving també està creixent, sobretot entre els joves, que ho consideren una bona opció per a viure, de fet l'edat mitjana dels colivers és de 28 anys. “Els colivings són una gran alternativa per a joves professionals que busquen flexibilitat, un entorn de comunitat i més serveis en el seu allotjament com a terrasses, barbacoes, gimnàs o fins i tot piscina a un preu raonable” com afirma David Uriarte, CEO d’Aticco Living.

 

El coliving, un negoci rendible per als pròxims anys.

El coliving no és només rendible per als quals decideixen optar per aquest model d'habitatge, sinó també per a les empreses que ofereixen aquest servei. Segons Cicle Global Real Estigues, el coliving a Espanya pot oferir rendibilitats entorn d'un 5% al 8%, un 40% per sobre de l'arrendament tradicional. Ara mateix seria un bon moment d'inversió a Espanya, ja que s'espera un creixement d'aquest sector del 40% només a Barcelona.

En xifres globals, segons la mateixa companyia, la rendibilitat pot arribar al 10%, duplicant els ingressos que pot ser que proporciona el model de coliving enfront del lloguer de particulars. Aquest estudi conclou que en els pròxims anys la taxa d'ocupació dels edificis de coliving serà de més del 90%.

En aquest sentit, Aticco, un dels players més importants del sector dels espais flexibles a Espanya, compta amb una de les seves branques anomenada Aticco Living que espera disposar de 900 unitats de coliving per a finals de 2023, amb l'objectiu de crear un espai únic on els colivers puguin fer comunitat i aconseguir un enriquiment personal i professional.

A més, Aticco Living busca augmentar la seva oferta de pisos en les zones més emblemàtiques de la ciutat. Com és el cas de les seves últimes obertures en els barris de Ciutat Vella, Example, Sant Gervasi Galvany i Gràcia. Tots aquests espais compten amb totes les facilitats que ofereixen els apartaments d’Aticco, més l'accés a una comunitat amb esdeveniments setmanals de networking, esportius o fins i tot festes on conèixer a uns altres Aticcolivers.


Sobre esta noticia

Autor:
V3rtice (50 noticias)
Visitas:
4353
Tipo:
Nota de prensa
Licencia:
Distribución gratuita
¿Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Etiquetas
Lugares

Comentarios

Aún no hay comentarios en esta noticia.